FAQ


Ce este Tooway ™?
TOOWAY™ este un serviciu de internet prin satelit. Se adreseaza celor care doresc o solutie profesionala in locatii izolate sau ca solutie de back-up. 
Ambele cai de comunicatie (upload-download) sunt facute prin satelit.


Are acoperire serviciu Tooway ™ unde locuiesc?

Ce viteze se pot realiza?
Rețeaua Tooway este capabila de până la 22 de Mbps download și upload de până la 6 Mbps. Viteza poate varia semnificativ în funcție de nivelul de ocupare a retelei și locație.

Ce cote de date oferiți?
Pachetele sunt disponibile cu cote de date de la 8GB - 100GB. Folositi calculatorul de volum în bandă largă pentru a determina necesitatile. Abonamentele superioare au trafic de noapte necontorizat.

Există cerințe minime pentru calculatoare?
Nu. Sistemul satelit se poate conecta la orice PC, MAC sau laptop prevăzut cu o conexiune de retea cu fir (putem furniza la cerere dispozitive fara fir compatibile cu modemul).

Cât de mare este antena de satelit (reflectorul parabolic)?
Reflectorul parabolic pentru comunicatii KA-Sat Tooway este de 72x68cm.

Pot juca jocuri online?
În principiu da, dar nu este recomandat pentru a shooter-re, din cauza intarzierii comunicatiei prin satelit (ping aproximativ 600-800ms).

Comunicatia prin satelit este afectata de conditiile atmosferice?
Serviciul este proiectat pentru a face față la cele mai grele condiții meteorologice și la vanturi cu viteza de pana la 160km/h. În timpul ploilor torentiale sau ninsori abundente semnalele radio ar putea fi atenuate. Există, totuși, măsuri sofisticate si automate pentru a crește în mod eficient puterea de emisie a sistemul dvs. pentru a compensa atenuarea.

Serviciul TOOWAY are suport VoIP?
Da, toate pachetele au suport VoIP. Este de retinut ca datorita intarzierii comunicatiei prin satelit poate exista o intarziere a vocii de aproximativ o secunda.

Pot folosi Skype pe sistemul Tooway?
Da. Skype a fost inițial conceput pentru conexiuni ADSL terestre, aceasta se bazează pe protocolul P2P, din acest motiv, nu este la fel de eficient prin rețele de comunicații prin satelit, dar exista alte solutii mai eficiente de tip VoIP.

Ce este FAP?
Pentru a asigura accesul la internet echitabil pentru toți abonații în bandă largă prin satelit, Tooway menține o politica de acces echitabil (FAP). Această politică stabilește un echilibru echitabil în acces la internet de abonați în bandă largă prin satelit. Tooway atribuie o limita de trafic pentru fiecare abonament care limitează cantitatea de date care poate fi descărcate / încărcate în timpul unei perioade specificate. Un procent mic de abonați care depășesc această limită vor experimenta o reducere temporară a vitezei.

Ce se întâmplă dacă depășesc cotă alocata?
Nu există sancțiuni financiare pentru depășirea cotei. Singura consecinta este micsorarea vitezei. Daca te gasesti in aceasta situatie poti cumpara trafic suplimentar.

Am nevoie de o linie telefonica sau telefon?
Nu, sistemul prin satelit Tooway nu are nevoie de o linie telefonică. Este un sistem prin satelit bi-directional, prin urmare, independent de liniile telefonice.

Ce se întâmplă când optez pentru serviciul de instalare?
Vom vizita sediul/domiciliul dumneavoastra si vom alege de comun acord cea mai buna locatie pentru echipamentul de comunicatie prin satelit. Vom realiza instalarea echipamentului si activarea serviciului. Tot noi vom livra echipamentele suplimentare necesare.

Ce se întâmplă dacă optez pentru instalare personala?
Kit-ul de instalare Tooway conține toate componentele hardware necesare, astfel încât să puteți realiza instalarea independent. Sunt necesare cateva scule comune si un minimum de cunostinte pentru a putea alinia reflectorul parabolic. Transceiverul Tooway are incorporat un "beeper", care vă oferă o indicație clară cand antena este orientata corect.

Este sistemul wireless?
Modemul Tooway în sine nu este fără fir, cu toate acestea, orice router wireless prin cablu poate fi conectat direct la modemul Tooway pentru a crea o rețea wireless în casa ta. Furnizam contracost router wireless si conectica.

Care este durata unui contract?
Durata minima contractuala este 12 luni

Ce garantie are echipamentul Tooway?
Echipamentul este acoperit de producator 24 luni de la data achizitiei.